Deri Cinsleri-Deri Çeşitleri

07-10-2021 11:31
Deri Cinsleri-Deri Çeşitleri

 

 

Deri Cinsleri-Deri Çeşitleri 

Deri insanlık tarihi boyunca kullanılan ve ihtiyaç duyulan bir materyeldir. Eski çağlardan beri yaşamın her alanında kullanılan deri günümüzde özellikle giyim , aksesuar ürünleri ve dekoratif ürünlerde kullanılmaktadır.

 

Hakiki deriler kaliteli, şık ve Premium görüntüsünün yanında sağlam, dayanıklı ve uzun ömürlü olmaları nedeni ile çokça tercih edilmektedir. Ayrıca Birçok deri çeşidinin olması ve her alanda kullanılabilir olması hakiki deriye olan ilgi ve talebi arttırmaktadır.

 

Ülkemiz deri sanayisinde dünyada sayılı ülkelerden biridir. Dünyaca ünlü markalardan çoğu ürünlerinde kullandıkları derileri Türkiye’den ithal etmektedir.

 

Hakiki deriler Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların yanı sıra sürüngen hayvanlardan da elde edilir. Yaygın olarak kullanılan derileri sıralamak gerekirse;

 

1- Dana dersi

2- Koyun derisi

3- Keçi derisi

4- Oğlak derisi

5- Yılan derisi

 

1: Dana Derisi :

 

Dana derileri Sağlam yapısı ve dayanıklılığı ile birçok alanda tercih edilmektedir. Dana derisi ile yapılabilecek ürünler arasında kısıtlama yapmamız mümkün değildir. Çoğunlukla Çanta, cüzdan, kartlık, kemer, anahtarlık, ayakkabı ve hayvan tasmaları gibi alanlarda kullanılır.

 

 

 

 

2 : Koyun Derisi :

 

Koyun derisi esnek ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Çanta, cüzdan, kartlık, anahtarlık gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Dana Derisine göre daha ince ve hafiftir. Yumuşak ve hafif olması nedeni ile çok tercih edilmektedir.

 

 

 

3 : Keçi derisi :

 

Keçi derisi koyun derisi gibi ince ve esnek bir yapıya sahiptir. Ancak koyun derisine oranla daha serttir. Aradaki sertlik farkı çok olmasa da fark edilecek seviyededir. Kullanılacak deri bu fark göz önünde bulundurularak seçilmelidir.

 

 

 

4 : Oğlak Derisi :

 

Keçi Derisi ile benzer özelliklere sahip olan oğlak derisi ince ve esnek yapısının yanında diğer derilere göre daha hassastır. Boyutları daha küçüktür. İnceliği ve hafifliği nedeniyle tercih edilmektedir.

 

 

 

5 : Yılan Derisi :

 

Yılan derisi sağlam yapısı ve şık görünüşü nedeniyle en çok tercih edilen deri türlerinden biridir. Özellikle Çanta , cüzdan gibi ürünlerde ve giyim sektöründe Premium ürünlerde kullanılır.

 

 

 

Deri Çeşitleri :

 

A: Crazy deri : Dana Derisinden elde edilir. Vintage yani eskitme bir görünüme sahiptir. Renk geçişleri nedeni ile popüler bir deridir.

 

 

 

B: Vejetal – Vaketa Deri : Dana derisinden elde edilir. En sağlam ve sert deri çeşitlerinden biridir. Mukavemeti çok yüksektir.

 

 

 

C : Nubuk Deri : Nubuk deri cilt yüzünden hafif zımparalanmış giysilikderitürüdür. Kadifemsi bir yapısı vardır.

 

 

 

Süet deri : Koyun, keçi, oğlak ve dana derisinden elde edilir. Kumaşımsı ve yumuşak bir yapıya sahiptir. Yüzeyindeki doku hissinin güzelliği nedeni ile popüler bir deridir.

 

 


D : Rugan Deri : Koyun, keçi, oğlak ve dana derisinden elde edilir. Yüzeyi çok parlak ve yumuşak hislidir. Ayakkabı, çan­ta vb. yapımında kullanılan parlak bir cins deri. yüksek parlaklığa sahip bir tür kaplanmış deridir.

   

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.